Spotify 18 mei in Nederland

Spotify in  Nederland

Spotify komt naar Nederland

Spotify, de muziekdienst die het mogelijk maakt via streaming te luisteren naar bijna alle muziek ter wereld komt naar Nederland. 18 mei wordt genoemd als datum voor deze Nederlandse introductie, welke volgens sommigen een revolutie betekent voor de muziekindustrie. Want, in plaats van muziek te downloaden, wordt het gewoon gestreamd. Met de toenemende bandbreedte in Nederland wordt dit steeds logischer, en is er dus ook al een Spotify Iphone app beschikbaar. Dit meldt Spotify-directeur Tobias Edström aan 3voor12.

In landen als Zweden, Noorwegen, Finland, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk was de dienst al een groot succes omdat werkelijk alle muziek te vinden is, zelfs obscure muziek, nou, laat ik de woorden een beetje nuanceren, er zijn natuurlijk nog veel kleine labels niet aangesloten, maar ik raad je aan het systeem eens goed te testen zodra het beschikbaar is.

Veel Nederlandse muziekfanaten hebben de afgelopen periode via proxy-hacks toch van de dienst gebruik kunnen maken. Dit hoeft dus binnenkort niet meer, en mensen kunnen. Grote vraag is; kan dit ook voor films? En voor boeken?

Kan je desondanks niet wachten? Er zijn nog hacks beschikbaar…

*EDIT: 18 mei wordt door Edström nu niet meer genoemd. Goede kans dat de afspraken met de Buma Stemra nog niet gereed zijn… We moeten dus nog even wachten.